Laten we ons gek maken?

Mijn gedachte van vandaag, want het blijft het onderwerp van de dag. Het corona virus. Loop ik net door de LIDL, alle aardappelen op, brood op, bananen op, houdbare groente op. Is dit werkelijk nodig? Of laten we ons gek maken? Wat denk jij?

Ik weet het niet. Ik zie getallen van mensen die dood gaan. Daar schrik ik wel van. Maar heeft het met een bepaalde leeftijd te maken? Ik lees dat we onze handen moeten wassen, en nu blijkt alle handzeep op bij het Kruidvat. PANIEK. Ik nam mijn zoon mee naar de supermarkt, omdat hij niet naar school kon vanwege zijn snotneus. Nee dat kan dan ook niet, kreeg ik te horen. Verkouden naar de winkel. Tja, daar zit wat in…

Wat kan wel? Wat kan niet?

Weet je, door al het nieuws en niet weten waar we aan toe zijn, kom je in een angst te zitten. Ik wel tenminste. Terwijl vanuit angst komen nooit de wijze antwoorden. Die komen vanuit jouw innerlijke wijsheid. “Oh ja, m’n innerlijke wijsheid..die was er ook nog. Even vergeten.”

Nou vanochtend tijdens mn yogales merkte ik ….

dat ik begon vanuit een angst. Geen waterkannen, want dan pakt iedereen dezelfde kan vast/ kussentjes maar beter onder je handdoek want ik was de kussentjes niet dagelijks. Op die manier borduurde ik door op wat je via de media voor tips krijgt.

Maar het mooie was dat ik tijdens de les kon zakken. De paniek loslaten. De stilte voelen. Terug bij mezelf. Landen. Het voelde nog wankel, maar ik was er wel. Rustig. Dat is wat yoga met je doet. Heel veel kan gewoon wel. Blijf helder denken. En blijf jouw rust momenten inplannen.

Hierbij de AARDEGROET een mooie Dru Yoga bewegings serie die helpt te zakken. Te aarden. Helpt de paniek los te laten. En gewoon weer eens even te zijn.