Wie ben ik?

sanne website 1Sanne van der Hout

Geboren in 1971 in Eindhoven, opgegroeid in Deurne. Gestudeerd in Rotterdam, gewoond in Amsterdam, 10 jaar in Azie vertoefd, en nu al weer 15 jaar terug in Deurne. Als dat geen mooie levensreis is 🙂 .

Moeder van vijf mooie kinderen.

Vanaf 2010 Dru Yoga docente. Vanaf 2022 Gastouder.

Bezig met bewust eten, naar buiten gaan, fietsen, bewegen, bewust opvoeden, structuur in mijn leven.. en dan soms juist even weg van de regels en weg van het bewust doen, omdat je dan het verschil het beste ervaart 🙂 .  Ik ben iemand die ontdekt door te ervaren.

De Dru Yoga heb ik ontdekt toen ik na 10 jaar Azie weer in Nederland kwam wonen. De hectische snelle wereld die er hier ontstaan was, kwam nogal op me af. Ik raakte gestrest en kon vanuit het niets boos worden. Zo kende ik mezelf eigenlijk niet. Onrustig en het gevoel veel te moeten. Geen idee waar te beginnen. Mijn allereerste Dru Yoga les (bij Jacqueline van Hees in t levensatelier in Asten) voelde als een thuiskomen. Ik kwam weer terug bij mezelf.  Terug in mijn kracht. En bij een vertrouwen. Alles komt goed.

Gastouderschap dat kwam tijdens de corona periode (2020-2021) op mijn pad. Ik gaf minder yogalessen en door de tijd in mijn week plus de toevallige omstandigheden kwam ik steeds meer in contact met kinderen van 0 tot 6 jaar. Mijn eigen kinderen zijn inmiddels tussen de 11-22jr. Neefjes en nichtje die vaker kwamen logeren/ kinderen van een vriendin die vroeg of ik wilde oppassen.  Ik merkte hoe blij ik daarvan werd. Ik merkte hoe het pure van jonge kinderen me raakt. Wat een bijzondere energie ieder kind met zich mee brengt. Het niet oordelen. Het onderzoekende. Het aanwezig zijn in het nu.  Ik merkte dat ik vanuit mezelf liefdevol en ook sterk en stevig in mijn schoenen sta, als ik met jonge kinderen ben. Ik zie wat ze nodig hebben, om zichzelf te zijn. Hier wil ik meer mee doen, wist ik.  Meer lezen over m’n gastouderschap? : Sunrise kinderopvang

551244_495972570498193_136315498_n

Echt weten wat de bedoeling is van dit alles, dat weten we eigenlijk nooit precies. Aanwezig zijn in het hier en nu, in contact met jouw innerlijke stilte, dan wordt het stil en vaak ontdek je…dat in het nu alles goed is. Dat je kunt ontspannen. En vanuit daar kun je voelen hoe sterk je eigenlijk bent. Hoe knap je het eigenlijk al doet.

DMV mijn dru yoga lessen wil ik graag  hieraan bijdragen. Dat je opnieuw voelt hoe sterk je bent. En dat je ervaart hoe stil het in jou kan zijn. De heilzame Dru Yoga oefeningen zijn een ingang hiervoor. Zo kom je steeds dichter bij jezelf, ervaar je de balans, ervaar je dat je mag zijn, gewoon zoals je bent.  Helemaal perfect met al je imperfecties.

Dat is de weg waar ik op zit en die ik uitdraag.

sanne website 3  sanne website 5  sanne website 4

Namaste, Sanne

 

 

“Dru yoga brengt me bij mezelf en maakt me sterk” – Alice (65jr) wekelijkse deelneemster uit een van m’n groepen.

“.. dankjewel voor de rustgevende lessen, ECHT een manier om wekelijks mijn balans weer te kunnen vinden”  Liesbeth (42jr) wekelijkse deelneemster uit een van m’ n groepen. 

 

Heb jij al ooit aan yoga gedaan? Sta je open voor iets nieuws? Ben je op zoek naar VOEDING, iets om jou te helpen in jouw situatie? We leven in tijden waarin er veel gebeurt, veranderingen op werk, of in je prive leven. Het kan best heftig zijn. En er zijn vrij eenvoudige oefeningen die al verschil kunnen maken. Kijk eens bij mijn aanbod, ONLINE. Gewoon gratis oefeningen om kennis te maken, om te kijken of je iets kunt met mijn manier van uitleggen/ mijn stem..of er een oefening is die werkt voor jou… Ik zou zeggen probeer het maar uit. Je hoeft niet meteen mij te geloven dat het werkt… het gaat om jou 🙂

En HOE doe je dat dan, zelf thuis beginnen met Yoga? Daarvoor zijn er 3 stappen. Die beschrijf ik in mijn artikel ” Starten met zelf Yoga doen, in 3 stappen”  als je dat wilt lezen even hier je naam/email invullen.

 

 

Inspiratie: Als laatste hier nog dat wat mij inspireert, ik noem ‘inspiratie’ omdat ik merk dat dit de dingen/personen zijn die me op mijn pad houden. Inspiratie gaat voor mij over groei. En over verbonden zijn.

Geïnspireerd door boeken als: ‘Ontwaken in het nu’ – Mahatma Revier/ ‘Vraag en het wordt gegeven’ – Hicks/ ‘Moeiteloos jezelf zijn’ – Vera Helleman/ ‘de Kracht van kwetsbaarheid’- Brene Brown/ ‘Mijn leven in de wildernes’ – Miriam Lancewood/ Eat, Pray, Love – Elizabeth Gilbert

En geïnspireerd door grootheden als: HH de Dalai Lama/ Amma (embracing the world)/

Mijn dagelijkse portie inspiratie haal ik uit: mijn kids (de ideeën en wonderlijke reacties, hun pure reacties en de spiegels die ze zijn 🙂 / de deelnemers van mijn groepen, ook zij inspireren me 🙂 ook zij brengen me nieuwe input waar ik iedere week blij van word, we hebben naast de groei momenten die er zijn, ook zoveel plezier! / en dan nog m’n supercontacten gewoon hier uit de buurt, velen van hen zijn bezig met zulke mooie initiatieven! Dus, mn kids, mn moeder..ik noem maar even alle namen: Hakim, Anna, Khai Arif en Rafi Deraman. Ankie van der Hout Itz, Valesca Itz, Ellen van de Berkmortel, Ytzen Wiedema, Gerrie van der Sande,  Maaike van den Hombergh, Gonnie Feddema, Inge Bladder, Ellie van Kessel, Ankie Pluim, Maria van Hoof, Inge Willems, Carla van den Broek, Corien van den Eijnden, Carla Ham. Dankbaar ben ik dat deze mensen op mijn pad kwamen en/of nog zijn. Namaste.

 

(namaste dat is een yoga groet, waarmee je eigenlijk zegt : Het Goddelijke (devine) in mij groet het Goddelijke in jou. Of terwijl: ik ben in mijn kern een mooi super persoon en van daaruit groet ik jou, mooi super persoon die jij in jouw kern bent.)