Vraag & Antwoord

6 jan 2018 vertrouwen.jpg

Hoi hallo mooi persoon, wat leuk dat je hier bent en meer wilt weten over Dru Yoga.

Hier een aantal vragen en antwoorden. Heb jij een andere vraag? Dan kun je die HIER stellen.

VRAAG & ANTWOORD

Moet je lenig zijn? Nee hoor echt niet. Dat is juist het mooie in mijn lessen, dat je de lessen volgt op je eigen niveau. Jouw lichaam, jouw grenzen. In de lesruimte staat bij iedere mat een krukje en veel oefeningen doen we ook gewoon zittend. Er is veel respect voor elkaar. Jij bent goed zoals jij bent. De lessen (ook bij mijn oinline cursussen) gaan meer over voelen waar jouw grens ligt. En dan daarbinnen blijven. Ik zal je dus ook nooit in een houding pushen. Ik herinner je er aan hoe belangrijk het is om te voelen of je over een grens heen gaat.

Is Dru Yoga zweverig? Ik had dat vooroordeel toen ik yoga leerde kennen destijds niet. Ik dacht bij mijn eerste les, ‘brengt het me iets dan blijf ik, kan ik er niks mee (is het te zweverig) dan ben ik er meteen klaar mee’. En mijn ervaring is dat de zweverigheid van yoga afhangt van de docent(e) die je treft. In die zin ben ik (als docente) niet zweverig, ik sta met twee voeten op de grond. We doen wel soms een visualisatie, omdat deze helend kunnen werken en kunnen bijdragen aan de vermindering van stress. Maar altijd geef ik deelnemers de mogelijkheid om je alleen op de ademhaling te concentreren. Je neemt deel aan de les, op zo een manier dat jij er het meeste aan hebt.

Kan ik echt in mijn eigen tempo meedoen? Ja je kunt in jouw eigen tempo meedoen, tijdens de lessen in Deurne en ook met de opnames online.  Als je merkt dat het te ingewikkeld of te intensief voor je is, dan doe je een stap terug. Of online PLAN je dan de oefening een dag later in, of zet je m even op pauze. En als je merkt dat de oefening te vlug is, dan kijk je die alleen en doe je bijvoorbeeld niet mee. Door te kijken gebeurt er namelijk ook al van alles! En inhoudelijk kun je sowieso in jouw tempo meedoen, je hoef echt niet door te gaan totdat ik zeg dat je kunt stoppen; je komt uit een houding als je merkt dat het voor jou klaar is. In mijn wekelijkse groepen zijn er verschillende deelnemers die daar erg goed in zijn, dat werkt bemoedigend heb ik gemerkt. Door bijvoorbeeld staande houdingen zittend mee te doen. Het kan allemaal. Bovendien bied ik in de lessen alternatieven aan bij oefeningen die anderen al vaker hebben gedaan en jij nog niet. Zo blijft het behapbaar en kun je ook als je instroomt in jouw eigen tempo meedoen.

Hoe zit dat met mijn wisselende werktijden? Als jij wisselende werktijden hebt, maakt dat voor de online cursus weinig uit want deze opnamens staan online. Als deelnemer bij mijn lessen dan maken we vooraf een afspraak welke lessen je inboekt. Ik heb vrijwel dagelijks avond en ochtend groepen dus mogelijkheden genoeg.

 

 

IMG_6840portretje 2017

EN KEEK JE AL BIJ GRATIS??

DAAR

-5 redenen WAAROM Dru Yoga jou kan helpen

-en een oefening om echt te ontspannen

 

 

“Dru Yoga heeft mij enorm geholpen in een periode dat ik gestrest was. Ik kon toen vanuit het niets heel boos worden en ik zag geen uitweg. De toegankelijke Dru Yoga bewegingen en de ontspanningsoefeningen zorgden ervoor (toen ook bij mij) dat stress uit het lichaam verdwijnt en je wordt weer helder van geest.”

 

Sanne van der Hout

Dru Yoga docente en eigenaresse

van Sunrise Yoga Deurne